Advies

Culturele instellingen willen zich vaak anders verhouden tot hun omgeving.
Een culturele instelling die zich heden ten dage alleen richt op haar traditionele publieksgroepen weet dat zij draagvlak aan het verliezen is. Ook de minder draagkrachtige, de zorgbehoevende, de anderstalige wil iets van culturele gading vinden bij de gevestigde instelling.

Kunst4all helpt graag met advies en ondersteuning.

Nieuwe Publieksgroepen

Er wordt steeds meer geprogrammeerd en ge√ęxposeerd in samenspraak met nieuwe publieksgroepen. Ook samenwerkingsprojecten met de omgeving worden opgezet om de culturele instelling midden in de samenleving¬† te zetten in plaats van erbuiten of er boven.
Veel culturele instellingen werken anders dan voorheen, en voelen de noodzaak om deze andere werkwijze te bestendigen en bekrachtigen, dan wel om kritisch te kijken naar het daadwerkelijk bereik. Anders instellingen voelen de noodzaak voor verandering, maar missen de tijd om een andere werkwijze behoorlijk op de rails te zetten.
In beide gevallen kan Kunst4all van dienst zijn.

Opties:

  • Training van personeel in het werken volgens de nieuwe koers, bijvoorbeeld aan de hand van een project waarin meteen geoefend kan worden;
  • Advisering bij het opzetten en / of de verdere implementatie van een traject om nieuwe publiekgroepen te bereiken;
  • Opzetten van een nieuwe koers in nauwe samenspraak met directie en staf;
  • Doen van omgevingsonderzoek naar (verdere) kansen voor de nieuwe koers.

Eerste stappen

Een vrijblijvend en gratis gesprek om te bepalen of wij de juiste partner zijn;

Een offerte met een duidelijk en concreet plan van aanpak en wij wij willen inzetten voor welke onderdelen van het plan.

Zo delen we onze expertise en ervaring op het gebied van Kunst & Maatschappij graag met kunstinstellingen die nieuwe publieksgroepen of gemeenschappen willen bereiken.

Sluit Menu