Theatervoorstelling DeMens

Hieronder vindt u meer inhoudelijke informatie over wat u kunt verwachten bij de Theatervoorstelling DeMens, die we 20 keer opvoeren tussen 20 juni en 14 juli.

 

Wat gaat u meemaken in de theatervoorstelling DeMens?

Natuurlijk kunt u zich laten verrassen.

Het wordt sowieso een bijzondere ervaring, waarbij u op verschillende manieren meer inzicht krijgt in dementie. Gemaakt met en vanuit de mensen met dementie zelf en hun naasten.

Maar voor het geval u meer info wilt… Lees gerust verder.

Als u aankomt hebben we speciaal voor u een pop-up-bar met buitenterras gemaakt, die ook na afloop van de voorstelling open is.

Tijdens de theatervoorstelling gaat u letterlijk op reis naar de ervaring van mensen met dementie zelf en hun naasten. In anderhalf uur komt u in kleine groepjes op drie plekken (allemaal rolstoel/rollator-toegankelijk.)

Bij verwachte regen passen we de route aan en spelen we alles binnen. Bij hitte hebben we airco.

Eerst maakt u mee hoe bezoekers van het Odensehuis Hoeksche Waard het dementieproces van zichzelf of hun partner ervaren.

Hiervoor heeft theatermaker Mieke de Wit maandenlang met hen gewerkt, gepraat, kunst gemaakt. Het resultaat tonen we met trots. Net als we trots zijn op de vormgeving van de ruimte, die erop gericht is u dichterbij de ervaring van de mensen met dementie te brengen.

Vervolgens hoort u het persoonlijk indringend verhaal van professioneel verhalenverteller Nico van Lent. Zijn beide ouders kregen dementie. En Nico neemt u op soms wrange, soms humorvolle wijze mee in zijn pogingen het leven van ouders in goede banen te leiden.

Sowieso stof tot nadenken over hoe om te gaan met dementie. Zeker als het zo dichtbij komt...

Hierna ziet u het proces van dementie in sneltreinvaart.

Hierover kunnen we echt niet veel verklappen, maar indrukwekkend is het zeker.

‘Een lezing met lichtbeelden over de geschiedenis van de Hoeksche Waard’, maar ondertussen..

De theatervoorstelling DeMens is een productie van Kunst4all in het kader van het programma Waardig Oud Zijn, een jaar lang kunstactiviteiten om het eerst lustrum van het Odensehuis te vieren.

Duur: 2 uur
Lengte wandeling: 400 meter, geschikt voor rollator en rolstoel.
Bij regen verplaatsen we gedeeltes van de voorstelling, waardoor we niet nat worden. Bij hitte hebben we airco.
Start: Odensehuis, Jan Tooropstraat 6, Oud Beijerland
(20 minuten met de bus van Rotterdam Zuidplein)

Kaartverkoop: hier.

Sluit Menu